in bloggen

Blogposts zijn nu meer verbonden.

Als je goed kijkt op elke blogpagina, zie je iets nieuws. Nou ja, zo nieuw is het niet, de technologie bestaat al jaren. Maar ik was er nog niet aan toe gekomen om het goed op deze blog te implementeren. Tot vandaag.

Tags

Bijna elke blogpost heeft nu één of meer tags gekregen. Zoals je gewend bent met tags, je kunt doorklikken op elke tag en andere posts lezen met gelijke tags. Zo kun je in één oogopslag alles lezen wat ik schreef over het Indieweb, of over Facebook. Of een aantal van mijn hardloop-Instagram foto’s zien.
Ik ben ongeveer op de helft om mijn blogposts nog te voorzien van tags, dus helaas is nog niet alles op deze manier beschikbaar. Ik hoop dat hiermee de posts meer aan elkaar verbonden zijn, er meer overzicht is wat ik zoal heb geschreven en jij als lezer makkelijk meer artikelen over een onderwerp zult lezen hier.

De code voor de tags is niet simpel in elkaar te klikken. Daar zit wel weer wat werk aan, maar met dank aan deze duidelijke uitleg kwam ik er redelijk snel uit.
Nu wil ik nog gerelateerde posts onder elke post tonen, gebaseerd op de tags uiteraard. Ik heb eveneens al werk gemaakt van categorieën, maar ik merke dat tags voor mij toch prettiger werken. De brede indeling in categorieën geeft al snel een te lange lijst van allerlei blogs. Tags geven meer details en geven beter de breedte aan waar ik over schrijf. Klik bovenaan deze post door op de tags om te zien wat er nog meer is te vinden hier.

Ontvang de gratis OPEN nieuwsbrief

Abonneer je op mijn wekelijkse nieuwsbrief en ontvang interessante links en tips rondom het open en decentrale web.

Laat een reactie achter

Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.