door

Het netwerk opnieuw koppelen met webmentions

Het is een terugkerend fenomeen in mijn Indieweb-avontuur, de webmentions. Ik heb er vaker over geschreven en menigeen heeft met het principe uitgelegd. Ik ben nu zover dat ik het snáp, maar de technische implementatie wil nog wel eens een uitdaging zijn. Het idee is best eenvoudig: Iemand linkt naar jou in een eigen artikel en na publicatie gaan beide sites kijken of het allemaal wel klopt. De gelinkte site krijgt een signaal dat er is gelinkt en gaat kijken of er valide site-informatie is te vinden, zoals een titel van een artikel en een korte tekst. Na wederzijds akkoord, een virtuele server-handdruk, wordt de link geplaatst bij de ontvangende kant.

Zo zou bij mijn artikel van gisteren een webmention moeten staan van Ton. Hij reageert namelijk op mijn artikel. Ik zou daar een melding van moeten ontvangen. Helaas is dat niet het geval en er lijkt na gezamenlijk onderzoek iets niet goed te gaan bij het verzenden van de webmention bij Ton. Daarom ben ik nu wel benieuwd of het verzenden aan mijn kant wel goed gaat. We gaan het zien!

Ontvang de gratis OPEN nieuwsbrief

Abonneer je op mijn wekelijkse nieuwsbrief en ontvang interessante links en tips rondom het open en decentrale web.

Laat een reactie achter

Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.