Mocht je hier terecht komen om een oplossing te vinden voor je per ongeluk verwijderde Facebook account? Daar kan ik je niet mee helpen. Als je wilt weten hoe je je Facebook account kunt verwijderen, lees dan verder!

Ik moet eerlijk zijn, ik had er mijn twijfels bij! Heel vaak hoor ik geluiden over het verwijderen van Facebook accounts in de volgende trant: “Ik had mijn Facebook account verwijderd maar zelfs na die periode kon ik nog gewoon inloggen” of “Na een paar maanden kon ik nog gewoon inloggen en was alles er weer”.

Op 8 februari 2018 heb ik mijn Facebook verwijderd. Een paar dagen eerder had ik hem gedeactiveerd, maar dat zou er inderdaad voor zorgen dat ik nog altijd kon inloggen en alles weer bij het oude zou zijn. Nee, ik wilde het echt verwijderen. Dat zijn dus twee verschillende knoppen in de Facebook omgeving.

Hoe verwijder je je Facebook account?

Wil jij je Facebook account verwijderen? Ga naar deze help pagina bij Facebook. Wat je dus niet moet doen is je account deactiveren via de instellingen. Daarmee verwijder je niets, maar zet je je account tijdelijk op pauze en blijft de data bewaard. Kies voor Delete account wat je rechtsonder ziet staan.

Wat ik bijzonder vind is de woordkeuze in hun help-pagina’s bij de Privacy Basics voor het verwijderen van je account. “Het Helpcentrum kan je hulp bieden bij het nemen van deze beslissing”. Het klinkt alsof het een héél zwaarmoedig besluit is…

Zo zwaaaar

Facebook gegevens echt verdwenen

Nadat ik met mijn wachtwoord definitief had aangegeven om het account te verwijderen, kreeg ik een email. Hier staat duidelijk: “Binnen 14 dagen is alles onherroepelijk verwijderd. Wil je dat toch niet, dan moet je inloggen”. OK, dus 14 dagen niet met mijn account inloggen. Dat bleek in de praktijk totaal geen probleem te zijn. Ergens is er een knop omgegaan in mijn hoofd dat ik dus geen Facebook account meer heb en ik merkte dat ik totaal geen urgentie voelde om in te loggen en te checken hoe het met familie of vrienden gaat. Misschien maakt dat me a-sociaal, ik weet het niet. Geen seconde heb ik er over gedacht om toch even die feed te checken.

De Facebook mail

Dubbelcheck na 14 dagen

Na 14 dagen besloot ik de proef op de som te nemen. Zou ik nu dus niet meer kunnen inloggen met mijn eigen account? Is mijn account echt weg? Of is Facebook toch een boefje, kan ik wel inloggen om vervolgens in een psychologisch spelletje te komen dat mijn vrienden mij zo missen op Facebook en dat ik toch echt mijn Facebook account weer in ere moet herstellen. Ik was benieuwd. Ik vul de logingegevens in en ik klik op Log in.

Doei Facebook

Woei!

Het is dus écht zo! Mijn Facebook account is écht verwijderd. Ik besta niet meer op Facebook!

Eerlijk gezegd, Facebook verlaten is redelijk eenvoudig voor me. Ik heb er altijd minder liefde voor gevoeld dan bijvoorbeeld Twitter of Instagram (ja, van Facebook, ik weet het) en ik zou meer moeite hebben met het verwijderen van mijn Twitter account. Ik ga Facebook niet echt missen.

Kan iemand dit op Facebook posten om mijn vrienden te laten weten dat ik er weg ben?

Abonneer je op de OPEN nieuwsbrief!

Elke donderdag ontvang je de beste links en tips over nieuwsbrieven, blogs en het open web. Voor online auteurs en uitgevers. 211 Tevreden abonnees gingen je voor.

Ondertussen lees je de laatste edities in het archief

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 Comments