Michael Minneboo is een van de presentatoren van de podcast Geeky Dingen en schrijver van het boek “Mijn vriend Spiderman”. Ik volg Michael al enige tijd, met name vanwege zijn onophoudelijke geeky kennis over strips en cartoons. We delen onze twijfels en tegenstand voor het online verdienmodel waar mensen worden behandeld als algoritmisch afgeleide gedragsprofielen. Hij heeft sinds kort eveneens een vlog, waar hij me attendeerde op zijn laatste episode “Is het internet stuk”. Kijk even 12 minuten mee en kom dan weer hier terug.

Leuk he? Als je mijn blog al wat langer volgt, dan zal zijn verhaal je zeker niet onbekend voorkomen, evenals zijn twijfel. Want hoe ga je om met die algoritmes? Hoe zorg je dat je niet teveel in een bubbel terecht komt?
De afgelopen maanden heb ik hier zelf mee geëxperimenteerd en wat bevindingen hier gedeeld. Speciaal voor Michael daarom een handig doorkliklijstje met artikelen over de stappen die je kunt zetten.

Mijn blog is niet in WordPress gemaakt, alles is met de hand in elkaar geklust. Ik begin nu wel de beperkingen te merken. Bovenstaande lijstje heeft me zo’n 15 minuten gekost om bij elkaar te zoeken en ik weet dat er meer is over deze onderwerpen. Misschien moet ik toch weer eens een volgende stap zetten met dit blog. Zoals een zoekmachine toevoegen. Al is het maar voor mijn eigen gemak…

Maar terug naar Michael: Dank voor je leuk vlog, een mooi onderwerp waarvan je weet dat we er prima een avond over door kunnen bomen. Bij deze de uitnodiging om dat eens te doen! Dan kun je me meteen bijpraten over de afgelopen jaren in stripland. Vroeger was ik een fervent stripboek-lezer maar toen de puberteit en het uitgaan mijn leven overnam is dat verloren gegaan. Ik hoor graag wat ik mis en waarom ik weer meer strips moet gaan lezen!

Abonneer je op de OPEN nieuwsbrief!

Elke donderdag ontvang je de beste links en tips over nieuwsbrieven, blogs en het open web. Voor online auteurs en uitgevers. 211 Tevreden abonnees gingen je voor.

Ondertussen lees je de laatste edities in het archief

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.