Nieuwsbrief header Copy
Woensdagavond is voor mij nieuwsbrief-schrijf-avond. Eigenlijk is het de meest idiote tijd om een nieuwsbrief samen te stellen. Altijd tegen de deadline van publicatie op donderdag, altijd weer met een brok in mijn keel darlings-killen in alle links en verhalen die ik gedurende de week verzamel. De stukken in een logische volgorde zetten. Drie keer rondsturen naar verschillende providers om te kijken of alles goed gaat. Een mobiele check. Klaar zetten voor donderdagochtend. En toch weer te laat naar bed.
Om op het laatste moment de editie toch wat te actualiseren omdat Twitter 10 minuten naderhand is gehackt door een bitcoinscammer.

Na de achtbaan van de afgelopen maanden is het tijd voor een korte pauze. โ€œJuist nuโ€ hoor je dan te zeggen meen ik? Tijd voor vakantie. Voor mezelf, mijn gezin en deze nieuwsbrief. Even een pas op de plaats, de keuzes evalueren die ik de afgelopen tijd heb genomen en hoe ik hier verder mee wil gaan.

Waar het land juist verder open gaat, sluit ik hier even de deuren. Eind augustus(-ish) meld ik me weer in je inbox. Geniet van je vakantie, stuur me gerust een digitaal vakantiekaartje! Mijn mailbox staat open voor je.

Frank

Krijg je deze email doorgestuurd of kom je via de website hier terecht? Je kunt je altijd abonneren!

Hoe gaat Twitter ooit geld verdienen?

Twitter. We houden er van om het te haten. Na 14 jaar is het netwerk niet meer weg te denken in het dagelijkse leven. Of je er nu wel of niet rondhangt met een account, via andere media krijg je er genoeg van mee. De tweets van Trump, een ophefje aan de talkshowtafels, de viral van de dag, Twitter is de pulserende hartslag van dit tijdperk. Zelfs als grote accounts zoals Apple, Jeff Bezos en Uber worden gepwnd op een woensdagavond.
Je kunt je kapot ergeren aan de negativiteit, je verbazen over de grammaticale capriolen van menig Twitteraar (inclusief #random hashtags die #zonder ironie worden #gedeeld. #Vreemd)
Ik heb een haat-liefde verhouding met Twitter. Ik hekel het centrale karakter van de dienst, de gedrevenheid om vooral voor adverteerders een netwerk van datapunten te zijn, het gemis van goede moderatie. Maar tegelijk is er geen ander netwerk waar ik sinds 2007 zo veel vrienden, werk en plezier aan heb overgehouden.

Toch moet er iets veranderen aan Twitter. Ze weten zelf niet meer wat ze nu eigenlijk zijn. Het is de ideale abonnementsdienst, zonder advertenties. Het is een platform waar veel ondernemers waarde uit halen voor hun eigen diensten en producten, terwijl Twitter daar niets van terugziet.

Packy McCormick somt in zijn wekelijkse nieuwsbrief de opties op die Twitter heeft om niet alleen meer succesvol te zijn maar er ook meer aan te verdienen. Vraag elke nieuwsbrief-auteur, blogger, schrijver, podcaster en ik denk zelfs vlogger waar ze nieuw publiek vinden en Twitter komt gegarandeerd langs. Terwijl ze allemaal andere kanalen hebben om het contact te houden. McCormick legt niet alleen de vinger op de zere plek, samen met zijn (Twitter-)netwerk biedt hij oplossingen om het tij te keren.

Een waardevol lesje strategisch denken waar zowel maker als fan aan bod komen. Lees het eens door, of pak bovenaan het artikel de audioversie mee.

Packy McCormick - If I Ruled The Tweets

Quote van de week

There is great potential for any subscription-driven media company to grow beyond its early intentions.

Web Smith in "The Type House"

Wat gebeurt er nog meer? ๐Ÿค”

๐Ÿ  Bovenstaande quote komt uit de aankondiging van Type House, een groep van 40 nieuwsbrief-auteurs die gezamenlijk nieuwe businessmodellen proberen, creatieve vormen zoeken van productie en distributie. Vrij naar de Hype House, de creatieve hotspot van TikTok Creators (voor zover dat nog blijft bestaan...). Wederom een mooie ontwikkeling in het nieuwsbrief ecosysteem!
๐Ÿ—ฝ De heerlijke lo-fi notities van New York Times journalisten die thuis zitten. Notes From Our Homes to Yours gaat over restaurants in de stad, films die je moet kijken en muziek te luisteren. Alles in Google Docs en Sheets. Kijken!
๐ŸŒ‰ Ik vind dat het werk van auteur Robin Sloan voor een groot publiek beschikbaar moet zijn. Dus betaalde ik als lo-fi patron voor een kort verhaal dat hierdoor gratis online is te lezen.
๐Ÿ–ฅ Websites gemaakt als desktop user interfaces uit de jaren '90. Ik heb er een ongezonde passie voor. Hier vind je een gecureerde lijst. Prachtige domeinnaam trouwens.
Schermafbeelding 2020-07-15 om 22.27.00
๐Ÿ“Œ Al net zo verslavend voor me, bladeren door oude CD-Roms van de Whole Earth Catalog op Archive.org. Heb wel geduld, er moet een volledige CD door je pijplijn worden geduwd voor je kunt beginnen. Maar het is het waard!
the-electronic-whole-earth-catalog_screenshot
๐Ÿ“… Uitsmijter: Zo neem je afscheid van Instagram! (Dank Ton voor de link)
igexit
Dit was de OPEN nieuwsbrief weer voor deze week. Alle tips, verbeteringen of CD-Rom catalogi mag je me sturen, ik lees alles!

Een fijne vakantie!
servebolt-logo
Mijn site Digging the Digital draait bij Servebolt, zij bieden high-performance hosting, zijn (bewezen) de snelste en hebben een goede focus op schaalbaarheid en veiligheid. ๐Ÿ‘

twitterย emailย linkedinย