Nieuwsbrief header Copy
En dan is er ineens een andere nieuwsbrief! Of nou ja. De titel is nog hetzelfde. De inhoud blijft veel hetzelfde. Maar achter de schermen is er veel veranderd. Ik heb het afgelopen jaar deze nieuwsbrief via Revue verstuurd. Dat is altijd goed gegaan en de service van Revue is prima. Maar de laatste maanden begon ik me af te vragen waarom mijn nieuwsbrief niet gewoon op mijn eigen moederschip zou staan. Daarom heb ik een tijdje terug het archief op mijn site gezet en een Integromat koppeling gemaakt tussen Revue en mijn blog.
Maar zou ik niet alles op mijn eigen domein kunnen doen? Dankzij goede vriend Remkus de Vries, WordPress-ambassadeur-extraordinaire en liefhebber van goede muziek, ging ik op zoek naar alternatieven. Plugins en services die in WordPress draaien en een nieuwsbrief goed kunnen versturen.

Ik ben beland bij Mailpoet, een plugin die ik nu gebruik om de nieuwsbrief te schrijven. Mailpoet verzorgt eveneens het versturen van de nieuwsbrief. Dit doen ze via hun eigen infrastructuur, waarmee de bezorging in je inbox moet zijn in plaats van de spambox.

Genoeg voor nu over de onderliggende technologie, het is tijd voor de nieuwsbrief!

Blog on!

Check in elk geval dit artikel! ✊🏾

Je kunt niet meer wegkijken met wat de afgelopen dagen om ons heen gebeurt. Ook in deze nieuwsbrief niet. Ik heb me afgevraagd wat ik kan doen als auteur op mijn blog en in deze editie. De laatste twee dagen kom je online genoeg berichten tegen met titels om te lezen, films die zijn te bekijken en podcasts die meer achtergrond geven over institutioneel racisme in ons land en de Westerse wereld. Ik heb jullie als lezer hoog genoeg zitten dat je zelf deze lijstjes wel kunt vinden.

Ik wil je echter wijzen op een blogpost van Sebastiaan Andeweg. Ik ken hem sinds eind 2018, toen ik voor het eerst een IndieWebCamp bezocht. Hij heeft mij op weg geholpen om het principe van Webmentions te snappen.

Maar daar gaat het nu niet om. Seb schreef gisteren een treffende blogpost hoe hij als blanke, homosexuele Nederlander moeite heeft met racisme. Of eigenlijk anti-racisme. De juiste woorden te vinden. Het juiste te doen. Ik kan me daar in vinden. Ik weet het ook allemaal niet zo goed. Het is tijd om wat meer huiswerk te doen. Gelukkig heeft Seb daar ook een lijstje voor. Toch nog een lijstje dus...

Seblog - Het is niet oké

Meer toffe links 🔗

💻 In de laatste editie van de Thanks for Subscribing nieuwsbrief link ik naar 6 nieuwsbrieven gemaakt door zwarte auteurs. Doe er je voordeel mee.
⏳ Een vice-president bij Amazon stapt op, omdat werknemers die protesteren over het gebrek aan Covid-19 maatregelen on the spot werden ontslagen. Binnen Facebook rommelt het ook. A change is gonna come...
⛓ Zet je Twitter threads nu direct op je blog, dankzij Indieweb technologie!
Schermafbeelding 2020-06-04 om 08.24.42
Aan de andere kant, als je de tweets van Trump woord voor woord repost op een eigen account, wordt je binnen no time van het netwerk afgegooid. Opvallend...
(Mashable)
EZdT-qZVcAA2PjR
🖌 Image Scrubber is een gratis, in-browser tool voor het anonimiseren van foto's. Een beeldeditor om gezichten te vervagen of maskeren. En het verwijdert de EXIF-metagegevens van je foto. Werkt online of download de Github repo en gebruik hem offline. Handig voor demonstraties.
💰 En dan nog dit. Automattic, de open source gigant achter onder andere WordPress, heeft 4,6 miljoen dollar geïnvesteerd in Matrix, een open en decentraal communicatie-standaard. Onder andere Slack-concurrent Riot draait op Matrix. Elke WordPress-installatie heeft straks zijn eigen ingebouwde chatroom?
Dit was de OPEN nieuwsbrief weer voor deze week. Heb je tips, verbeteringen of opbouwende kritiek? Stuur me een bericht, ik lees alles! En als altijd, een gedeelde nieuwsbrief is een blije nieuwsbrief.
servebolt-logo
Mijn site Digging the Digital draait bij Servebolt, zij bieden high-performance hosting, zijn (bewezen) de snelste en hebben een goede focus op schaalbaarheid en veiligheid. 👍

twitter email linkedin